Participare chiriarhală la cercurile pastorale din Episcopia Caransebeșului

În această săptămână vor avea loc cercuri pastorale în protopopiatele Reșița, Oravița și Băile Herculane la care va participa și Preasfințitul Părinte Episcop Lucian al Caransebeșului.

Programul cercurilor pastorale este următorul:

– Miercuri 11 februarie 2009 – va avea loc întâlnirea centrului Misionar Reșița, la sediul parohiei ‘Sf. Ap. Petru și Pavel’ Govândari din Reșița.

– Vineri 13 februarie 2009 – va avea loc întâlnirea centrului Misionar Băile Herculane la sediul parohiei ‘Sfântul Apostol Toma’, Pecinișca – Băile Herculane.

– Duminică 15 februarie 2009 – va avea loc întâlnirea centrului Misionar Sasca Montană, protopopiatul Oravița la sediul parohiei sasca Montană.

Fiecare cerc pastoral va debuta prin oficierea Sf. Liturghii, în prezența Chiriarhului, de către preoții desemnați, în finalul căreia un cleric va ține cuvântul de învățătură. Partea a doua a cercului misionar se va desfășura la sediul centrului, prin susținerea de referate privitoare la viața și activitatea Sf. Vasile cel Mare, ținând seama că acest an este dedicat Sfântului Vasile cel Mare și celorlalți Sfinți Capadocieni. În continuare vor avea loc dezbateri privitoare la intensificarea activităților pastoral-misionare, dar și administrativ-filantropice ale parohiilor care fac parte din acest cerc pastoral, urmând a se întocmi proiecte comune de susținere a parohiilor cu venituri reduse, precum și implementarea de proiecte sociale comune. La aceste cercuri pastorale vor lua parte și profesorii de religie de pe raza parohiilor care formează centrele amintite.

Sursa: episcopiacaransebesului.ro

Comentarii Facebook


Știri recente