Participare arhierească la Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu Vâlcea

Biserica Ortodoxă s-a aflat astăzi, 1 iulie 2012, în Duminica a IV-a după Rusalii. Cu acest prilej, la Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Ierarh Nicolae” din Râmnicu Vâlcea, a fost oficiată Sfânta Liturghie de către un sobor de preoți și diaconi în prezența chiriarhului locului, Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, potrivit arhiram.ro.

În timpul Sfintei Liturghii au fost rostite ectenii și rugăciuni pentru elevii și studenții care susțin în aceste zile examene și pentru profesorii lor îndrumători. Răspunsurile liturgice au fost oferite de Corala „Sfântul Antim Ivireanul” a Catedralei Arhiepiscopale.

La finalul slujbei, Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim i-a binecuvântat pe numeroșii credincioși prezenți la Sfânta Liturghie și le-a mulțumit pentru participarea la sfintele slujbe.

Ieri seară, Înaltpreasfinția Sa a luat parte la slujba Vecerniei cu Litie binecuvântând pe credincioșii care au participat la slujbă și grupurile de pelerini aflate în vizită la Catedrala Arhiepiscopală.

Comentarii Facebook


Știri recente