Participanții la concursul Bucuria Învierii au fost premiați

Festivitatea de premiere a participanților la Concursul național de creație artistico-plastică ‘Bucuria Învierii’, dedicat copiilor cu dizabilități, a avut loc la Biblioteca ASTRA din Sibiu, în prezența cadrelor didactice de la școlile speciale înscrise în concurs, a reprezentanților principalilor parteneri și ai sponsorilor, informează „Ziarul Lumina”. Au fost oferite două premii speciale, în valoare de 200 de lei, trei premii în valoare de 150, 100 și 50 de lei și opt mențiuni. La aceste premii s-au adăugat câte un ghiozdan cu rechizite, iar diplomele de participare au fost împărțite tuturor copiilor. Creațiile copiilor participanți au fost expuse în această săptămână la Biblioteca ASTRA, iar duminică, 8 aprilie, acestea vor fi vândute la Biserica ‘Buna Vestire’ și la Biserica ‘Nașterea Domnului’ din Sibiu.

‘Cu banii strânși vom cumpăra alimente, haine, rechizite și alte produse, urmând a le oferi copiilor cu nevoi speciale și sociale de la Școala Specială Nr. 1 din Sibiu. Acești copii premiați au bucuria că au realizat aceste minunate lucrări, îndrumați de cadre didactice, dar și că pot ajuta alți copii speciali’, a spus pr. prof. Marian Vlăduț, coordonator și inițiator al concursului.

La festivitatea de premiere, mesajul de binecuvântare și de felicitare al Înalt Preasfințitului Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, a fost transmis de inspectorul de religie al Arhiepiscopiei Sibiului, prof. Sorin Joantă, la eveniment fiind prezenți și consilierul social din cadrul eparhiei, pr. Nicolae Rusu, inspectorul social pr. Nicolae Lațchescu și eclesiarhul Catedralei mitropolitane din Sibiu, arhimandritul Macarie Țuțul. Au mai participat și directorul Bibliotecii ASTRA, Silviu Borș, și membri ai Fundației ‘ACORD’ Sibiu, principalul sponsor al concursului. ‘Ei sunt copii speciali, sunt ‘copii altfel’, pe care noi îi iubim. Când lucrezi cu acești copii, satisfacțiile sunt mult mai mari’, a spus directorul Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă Nr. 1 din Sibiu, Rodica Făgețan.

Comentarii Facebook


Știri recente