Participantii la concursul Bucuria Invierii au fost premiati la Sibiu

Festivitatea de premiere a elevilor participanți la Concursul Național de Creație Artistico Plastică „Bucuria Învierii”, a avut loc joi, 5 aprilie 2012, la Biblioteca ASTRA din Sibiu, în prezența cadrelor didactice de la școlile speciale înscrise în concurs, a reprezentanților principalilor parteneri și ai sponsorilor. Au fost oferite două premii speciale, în valoare de 200 de lei, trei premii în valoare de 150, 100 și 50 de lei și opt mențiuni. La aceste premii s-au adăugat câte un ghiozdan cu rechizite, iar diplomele de participare au fost împărțite tuturor copiilor. Creațiile copiilor participanți au fost expuse în această săptămână la Biblioteca ASTRA, iar duminică, 8 aprilie, acestea vor fi vândute la Biserica „Buna-Vestire” și la Biserica „Nașterea Domnului” din Sibiu, potrivit mitropolia-ardealului.ro.

„Cu banii strânși vom cumpăra alimente, haine, rechzite și alte produse, urmând a le oferi copiilor cu nevoi speciale și sociale de la Școala Specială nr. 1 din Sibiu. Acești copii premiați au bucuria că au realizat aceste minunate lucrări, îndrumați de cadre didactice, dar și că pot ajuta alți copii speciali”, a spus pr. prof. Marian Vlăduț, coordonator și inițiator al concursului.

„Copii altfel”

La festivitatea de premiere, mesajul de binecuvântare și de felicitare al Înalt Preasfințitului Laurențiu, Mitropolitul Ardelului, a fost transmis de inspectorul de Religie al Arhiepiscopiei Sibiului, Sorin Joantă, la eveniment fiiind prezenți și consilierul social din cadrul eparhiei amintite, părintele Nicolae Rusu, inspectorul social Nicolae Lațchesu și eclesiarhul Catedralei mitropolitane din Sibiu, arhimandritul Macarie Țuțul. Au mai participat și directorul Bibliotecii ASRA, Silviu Borș și membrii ai Fundației „ACORD” Sibiu, principalul sponsor al concursului.

Concursul a fost un bun prilej de a angrena copiii cu nevoi speciale în activități extrașcolare, chiar în săptămâna „Școala Altfel”, desfășurată în toată țara.

„Munca noastră este dificilă, dar nu ne plângem, pentru că ei sunt copii speciali, sunt <>, pe care noi îi iubim. Când lucrezi cu acești copii, satisfacțiile sunt mult mai mari. Astăzi, ca și în toată săptămâna , am trăit satisfacții enorme, iar copii au simțit că tot ceea ce au lucrat ei îndelung, a avut valoare și au fost apreciați. Ne bucurăm că putem veni și noi cu acești copii la astfel de evenimente și că nu ne este rușine că sunt altfel de copii”, ne-a spus directorul Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă nr.1 din Sibiu, Rodica Făgețan.

La final, un grup de copii a oferit un moment artistic și religios.

Comentarii Facebook


Știri recente