Parteneriatul Stat – Biserică în vederea promovării conceptului de economie sustenabilă

Bisericile Creștine din România, unite sub egida Asociației Ecumenice a Bisericilor din România – AIDRom, în cooperare cu Conferința Bisericilor Europene – CEC și Platforma CALL – Acțiunea Bisericilor pentru Muncă si Viață, organizează a doua Adunare Generală a rețelei CALL în perioada 11-13 mai 2011, la București.

Cu aceasta ocazie, în data de 12 Mai, se va desfășura conferința cu tema: Cooperarea Stat – Biserică în vederea promovării conceptului de ‘economie sustenabilă’ în timp de criză.

Deschiderea lucrărilor se va face cu binecuvântarea Preafericirii Sale DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la Palatul Patriarhiei Române, Sala Conventus, în ziua de joi, 12 mai 2011, orele 9:30 – 13:00, după cum se menționează într-un Comunicat de Presă emis de AIDRom.

De asemenea, reprezentantul Ministerului Muncii, Familiei și Protecției Sociale, Dl. Secretar de Stat Valentin Mocanu, va insista asupra provocărilor instituțiilor de Stat în fortificarea societății civile pe timp de criză.

Evenimentul va reuni reprezentanți ai Bisericilor, ale Instituțiilor Statului din România și ale organizațiilor bisericești din Europa, cu scopul de a întări implicarea Bisericilor în problemele sociale și economice.

Obiectivul principal este de a încuraja oamenii să participe activ la nivel social în discuții legate de sustenabilitate economică, condiții de muncă și protejarea zilei de duminică ca zi liberă, nelucrătoare.

Comentarii Facebook


Știri recente