Parteneriat pentru democrație și prosperitate comună, la Bruxelles

La Bruxelles a avut loc astăzi, 30 mai, reuniunea anuală a liderilor religioși din Europa cu președinții instituțiilor centrale europene, informează Radio TRINITAS. Ajunsă la cea de-a a V-a întâlnire, cu tema Parteneriat pentru democrație și prosperitate comună se înscrie în dialogul dintre Uniunea Europeana cu Biserica, Fundațiile religioase și liderii religioși din statele Uniunii.

Biserica Ortodoxă Româna a fost reprezentată de o delegație condusă de Înaltpreasfințitul Mitropolit Nifon Arhiepiscopul Târgoviștei și Exarh Patriarhal.

„S-a hotărât ca pe viitor, pe lângă aceste reuniuni anuale care trebuie să-și continue existența, să fie organizate și alte reuniuni sau conferințe mai focusate pe teme de interes, în primul rând intereuropean, pentru a asigura atât dezvoltarea materială cât și cea spirituală, pentru că nu vorbim numai de valori materiale, ci și de valori spirituale care trebuie să înnobileze Europa de astăzi. De aceea bisericile creștine trebuie să fie prezente în cadrul unui astfel de dialog pentru ca noi să ne aducem contribuția la dinamica zidirii europene”, a spus Înaltpreasfinția Sa.

Comentarii Facebook


Știri recente