Parteneriat educativ-religios la Parohia Moldova-Nouă din Episcopia Caransebeșului

În Parohia Moldova-Nouă din Episcopia Caransebeșului a debutat duminică, 28 noiembrie, un nou proiect pentru copii intitulat ‘Cu suflet curat’, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Banat.

A devenit deja o frumoasă tradiție ca, în perioada de dinaintea marilor sărbători religioase, să se organizeze o serie de întâlniri cu copii din cuprinsul Parohiei ‘Sfinții Împărați Constantin și Elena’ din Moldova-Nouă. Aceste întâlniri reunesc în special copiii implicați în proiectul catehetic ‘Hristos împărtășit copiilor’, care învață la Școala Generală Nr. 3 din localitate. Alături de aceste tinere vlăstare ale Bisericii, părintele paroh Remus Căta, cu sprijinul profesoarei de religie Matei Cristina, încheie anual parteneriate educaționale cu școala. Astfel, în Postul Crăciunului are loc o serie de întâlniri cu tinerii, chiar la sălile de curs, în cadrul orei de religie.

Biserica vine în întâmpinarea tinerilor

La sfârșitul Sfintei Liturghii, săvârșită duminică, 28 noiembrie, în biserica parohială, fiecare copil din cele două clase implicate – a VIII-a și a VII-a – s-a spovedit, a participat la Sfânta Liturghie și a primit Sfântul Trup și Sânge al lui Hristos.

‘Educația creștină a Bisericii urmărește realizarea comuniunii omului cu Dumnezeu, ceea ce presupune din partea tânărului o permanentă curățire de patimi și o creștere în virtuți. Dar nu întotdeauna copiii vin la biserică sau sunt îndrumați. De aceea, s-a considerat de multe ori că preoții, ca reprezentanți ai Bisericii lui Hristos, trebuie să meargă în întâmpinarea lor, pentru a păstra legătura sfântă cu biserica, pentru ca mai apoi, în urma Spovedaniei, copiii să vină la biserică să se împărtășească. Preotul are de împlinit rolul unui ghid spiritual, care nu poate fi înlocuit de părinți sau profesori. Atitudinea sa va fi de înțelegere și bunăvoință părintească. În calitate de duhovnic, preotul devine părtașul neliniștilor, îndoielilor și problemelor care se abat în viața tinerilor, acesta asumându-și misiunea de călăuză spirituală, de luminător și sfătuitor al sufletelor plăpânde de copii. Munca și implicarea tuturor de-a lungul anilor s-au concretizat într-o activitate rodnică și folositoare pentru îmbunătățirea legăturii dintre copii – părinți – școală – comunitate – Biserică’, a spus părintele paroh Remus Căta.

Următoarele întâlniri vor avea loc în această săptămână, astfel încât toți copilașii să fie spovediți și împărtășiți până la slăvitul praznic al Nașterii Domnului.

Comentarii Facebook


Știri recente