Parteneriat de colaborare pentru inventarierea și conservarea fondului de carte în Episcopia Tulcii

Episcopia Tulcii a semnat astăzi, 20 decembrie, un parteneriat de colaborare cu Institutul de cercetări Eco-Muzeale din Tulcea pentru inventarierea și conservarea fondului de carte de la Mănăstirile Cocoș (foto) și Celic Dere din Episcopia Tulcii.

Acțiunea are rolul de a conserva tezaurul cultural pe care îl deține Episcopia Tulcii, astfel ‘se urmărește valorificarea patrimoniului cultural tip carte conservat în spațiul nord dobrogean prin introducerea muzeelor aflate în incinta mănăstirilor într-un circuit cultural și religios artistic nord dobrogean’, după cum a spus părintele Felix Neculai, purtătorul de cuvânt al Episcopiei Tulci. ‘Mănăstirile Cocoș și Celic Dere dețin în patrimoniul lor peste 2000 de volume începând cu secolul al XVII, între care carte veche românească, carte românească străină și de redacție ruso-ucraineană. Protocolul de colaborare a fost încheiat pe o perioadă de trei ani de zile’, a mai spus părintele Felix Neculai pentru Radio TRINITAS.

Comentarii Facebook


Știri recente

Factbox: Ortodoxia românească în Canada

De Ziua Canadei (1 iulie), prezentăm principalele date despre prezența ortodocșilor români în această țară. Peste o cincime din populația Canadei este sosită în această țară prin imigrație. La recensământul din 2016, aproape un sfert…