Parteneriat Biserică – Școală în Parohia Răucești din Protopopiatul Târgu Neamț

Copiii de la Școala cu clasele I-VIII Răucești participă în fiecare săptămână la programul liturgic de la Biserica ‘Adormirea Maicii Domnului’ – Răucești, Protopopiatul Târgu Neamț, județul Neamț, informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.

Părintele paroh Dumitru Cramba, care este și secretar al Protopopiatului Târgu Neamț, ne-a mărturisit că există ‘o colaborare bună’ cu școala din satul Răucești. Mai mult de atât, părintele Constantin Iacob, preot pensionar îmbisericit la biserica din Răucești, suplinește orele de religie la școala din localitate.

‘Căutăm să fim alături de credincioșii parohiei noastre și să-i povățuim spre calea mântuirii. Ne bucurăm pentru că un număr mare de copii vin la sfintele slujbe, fiind îndemnați atât de părinții lor, cât și de dascălii care predau la catedră. Misiunea noastră preoțească a fost binecuvântată în ajunul sărbătorii Înălțării Sfintei Cruci din acest an (13 septembrie) de Înalt Preasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, care a slujit Vecernia unită cu Litia. Din datele istorice pe care le deținem până în prezent, nu fusese menționată vizita unui mitropolit în parohia noastră’, a spus pr. paroh Dumitru Cramba.

Pe plan administrativ, în parohia Răucești se află în construcție o casă socială, care a fost acoperită în proporție de 50% în această vară.

Comentarii Facebook


Știri recente