Parohiile din municipiul Iasi vor oferi cazare pentru pelerinii care vor participa la hramul Sfintei Cuvioase Parascheva

Fiecare parohie va gazdui de la 10-15 persoane, pana la 5o de persoane, in functie de numarul credinciosilor sai. De asemenea, pelerinii vor beneficia de o masa calda si pachete cu alimente.

Parintele protopop Vilie Dorosinca si-a exprimat speranta ca si anul acesta preotii din Protopopiatul Iasi 2 vor oferi cat mai multe locuri de cazare. Sfintia-sa a declarat intr-un interviu difuzat de Radio Trinitas ca posibilitatile de cazare a pelerinilor au fost discutate chiar in sedinta cu preotii din protopopiat, sedinta desfasurata marti, 28 septembrie. Parintele Dorosinca a subliniat ca activitatea de cazare a pelerinilor este deja o traditie pentru Iasi, iar aceasta traditie va fi dusa mai departe.

Si credinciosii de la parohia Sf. Andrei din Iasi vor oferi cazare la o parte din pelerinii care vor veni la sarbatoarea Sf. Cuvioase Parascheva. Parintele Vasile Nechita, inspector pe probleme de religie in cadrul inspectoratului Iasi si paroh la parohia Sf. Andrei, ne-a oferit detalii despre modul cum vor fi cazati pelerinii: ‘Parohia noastra se pregateste in mod special pentru cei care vor participa la pelerinajul ce ne aminteste de aducerea la Iasi a moastelor Sf. Apostol Andrei, in 1996, cand a fost si resfintita biserica noastra. Biserica Sf. Andrei este si un reper pentru pelerini, cei care doresc isi pot lasa aici bagajele, se pot odihni la biserica, vor primi din partea credinciosilor un pahar de vin cald si pachete cu mancare, iar pentru cei care doresc vom organiza si locuri de cazare. Sunt multi pelerini care vin de la distanta si trebuie sa se odihneasca, si astfel avem locuri de gazduire pentru aproximativ 40-50 de pelerini’.

Comentarii Facebook


Știri recente