Parohiile din județul Bacău, în sprijinul sinistraților

Aproape două tone de alimente au ajuns marți, 14 februarie, în localitatea Odobești, din județul Vrancea. Alimentele au fost aduse de la Onești, urmând a fi împărțite credincioșilor din parohiile afectate de ninsori în ultimele săptămâni. Inițiativa de a organiza această colectă au avut-o preoții din municipiul Onești care, la chemarea Preasfințitului Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, au reușit să-i mobilizeze pe credincioșii din zonă pentru a fi alături de creștinii din Vrancea.

Îndemnul Preasfinției Sale a fost făcut către toate preoții și credincioșii din toate parohiile Eparhiei Romanului și Bacăului duminică, 12 februarie la Catedrala „Înălțarea Domnului” din Bacău.

„Cu toții am fost impresionați de necazurile abătute asupra fraților noștri din zona Odobești, protopopiat învecinat cu noi. Cu binecuvântarea Preasfințitului Ioachim Băcăuanul am reușit să-i mobilizăm pe credincioșii din Onești care, prin intermediul parohiilor din oraș, au strâns în jur de două tone de alimente constând în zahăr, făină, ulei, orez, făină, ce vor fi distribuite zilele acestea parohiilor grav afectate de ninsoare”, a declarat pr. Constantin Alupei, protopop al Protopopiatului Onești.

Comentarii Facebook


Știri recente