Parohia Valea Cetății din Brașov a sărbătorit 22 de vârstnici

Fundația ‘Sf. Constantin și Elena – Valea Cetății – Brașov’ acordă o atenție deosebită persoanelor vârstnice. Începând cu anul 2005, fundația organizează în fiecare an, trimestrial, aniversarea zilei de naștere pentru credincioșii cu vârste peste 60 de ani care participă frecvent la sfintele slujbe în Biserica ortodoxă ‘Sfinții Împărați Constantin și Elena’ din Brașov, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Transilvania. Până în prezent, au fost aniversați 538 de credincioși vârstnici.

Marți, 17 august 2010, fundația a organizat aniversarea zilei de naștere pentru credincioșii vârstnici născuți în lunile iulie, august și septembrie. Au participat 22 de credincioși sărbătoriți cu vârste cuprinse între 60 și 91 de ani.

Programul religios a cuprins rugăciunea de mulțumire, rugăciunea la ziua de naștere, rugăciunea pentru cererea celor de trebuință și de folos, cuvânt duhovnicesc și cântări religioase.

Sărbătoriților li s-au oferit flori, o felicitare și un dar duhovnicesc (‘Călăuză canonică’, ‘Îndreptar pentru spovedanie’, un pliant cu informații referitoare la activitatea fundației și o iconiță cu Sfinții Împărați Constantin și Elena).

Vizibil emoționați, credincioșii sărbătoriți au mulțumit Părintelui Ceresc pentru purtarea de grijă ce le-a arătat-o de-a lungul vieții, dar și voluntarilor fundației care i-au felicitat.

Restaurantul chinezesc din Piața Sfatului a oferit sărbătoriților un prânz festiv. Atmosfera de la restaurant a fost plăcută, această întâlnire concretizându-se într-un prilej deosebit pentru credincioșii vârstnici de a-și împărtăși propriile trăiri, sentimente, bucuriile și necazurile care

i-au încercat în trecut. Transportul vârstnicilor de la biserică până la restaurant și de la restaurant până la domiciliul fiecăruia a fost asigurat de firma ‘AGETAPS’, care a pus la dispoziție un autocar. La pregătirea sărbătoririi au contribuit Nicolae Urs, Elena Hinta, Sorina Popa, Viorel Obancea, Cristina Dana Blănaru, Muntean Maria, Antoanela Elena Pricop, Andrei Păuleț și Parohia Valea Cetății Brașov.

Comentarii Facebook


Știri recente