Parohia Toți Sfinții din Vâlcea, în sprijinul copiilor nevoiași

La Parohia „Toți Sfinții” din municipiul Râmnicu Vâlcea se desfășoară, în perioada Postului Nașterii Domnului, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, o serie de activități catehetice pentru tineri și adulți, informează „Ziarul Lumina”. Copiii înscriși participă la proiectele „Alege Școala!” și „Hristos împărtășit copiilor”.

După întâlnirile duhovnicești din săptămânile trecute, ce au avut ca teme de dezbatere rolul familiei creștine în păstrarea valorilor spirituale și morale, precum și reafirmarea misiunii Bisericii în apărarea instituției familiei, săptămâna aceasta au avut loc câteva întâlniri cu grupurile de elevi ale școlilor din cuprinsul parohiei, cu care au fost încheiate parteneriate de colaborare. Astfel, în ziua de prăznuire a Sfântului Cuvios Antonie de la Iezer, mai mulți elevi de la Grupul Școlar ‘Căpitan Nicolae Pleșoianu’ din Râmnicu-Vâlcea, însoțiți de prof. Badea Mihaela și prof. Nicula Cristina, au participat la întâlnirile catehetice organizate de Parohia ‘Toți Sfinții’.

Despre importanța acestei activități pentru viața parohială și despre scopul pe care îl urmărește, părintele paroh Constantin Cîrstea a spus: ‘Proiectul educațional ‘Puterea cuvintelor’ își propune aducerea tinerilor în spațiul eclesiastic, pentru ca în felul acesta să cunoască valorile spiritualității românești, precum și parte din activitatea culturală și social-filantropică pe care o desfășoară Biserica. Nădăjduim ca, în felul acesta, tinerii să participe în mod direct la unele activități desfășurate de către parohia noastră, lucru care i-ar responsabiliza și ar pune în valoare capacitatea de a lucra în echipă, spiritul de inițiativă și alte trăsături frumoase pe care le descoperim în cadrul întâlnirilor catehetice’.

Parohia ‘Toți Sfinții’ din Râmnicu Vâlcea urmărește să încheie parteneriate în viitorul apropiat și cu grădinițele nr. 1 și nr. 3 din municipiu, în perspectiva implicării copiilor cu posibilități reduse în proiectele ‘Hristos împărtășit copiilor’ și ‘Alege școala!’, derulate sub patronajul Patriarhiei Române.

Comentarii Facebook


Știri recente

Premianții concursului național catehetic au ajuns la București: „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat PS Varlaam

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul s-a întâlnit vineri cu câștigătorii Concursului Național Catehetic. „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat în încheierea discursului Episcopul vicar patriarhal. Întâlnirea a avut loc la Centrul de Formare…