Parohia Timișoara – Iosefin alături de credincioșii cu deficiențe de auz și vorbire

În Duminica a XXVII-a după Rusalii, la Parohia Timișoara – Iosefin s-a inaugurat spațiul din subsolul bisericii parohiale, destinat pentru oficierea serviciilor religioase credincioșilor comunității cu deficiențe de auz și vorbire din Timișoara.

Parohia Timișoara – Iosefin este implicată în multe proiecte filantropice și sociale, care prin purtarea de grijă a părintelui paroh Ionel Popescu vin în ajutorarea multor semeni aflați în nevoi.

‘Este un moment important pentru comunitatea confraților noștri cu deficiențe de auz și vorbire, pentru că în duminica de astăzi au intrat în casă nouă, li s-a pus la dispoziție acest paraclis, ‘Sfânta Maria’, pentru care Parohia noastră Timișoara – Iosefin a investit peste 150.000 de lei, și vedem că arată foarte bine, este un spațiu liturgic adecvat, încât toate serviciile religioase se pot oficia după rânduială și cu regularitate.

Cu aprobarea Consiliului Parohial, noi suportăm toate cheltuielile necesare întreținerii acestei comunități creștine și facem tot ceea ce depinde de noi ca acești credincioși să se simtă aproape de Biserică, să se simtă iubiți și apropiați. De asemenea, apreciem cum se cuvine activitatea pe care o desfășoară preotul Eugen Bendariu, în limbajul mimico-gestual, mai ales că a reușit să închege această comunitate, să se adune aici toți credincioșii cu deficiențe de auz și vorbire din orașul nostru, al căror număr ajunge duminica până la 100-150 de persoane, iar la marile sărbători se depășește cu mult această cifră.

Îi ajutăm cu tot ceea ce putem noi, cu haine, alimente, obiecte liturgice și de cult, așa încât activitatea să se desfășoare în cele mai bune condiții și să se simtă asemenea celorlalți credincioși ai Bisericii noastre dreptmăritoare’, a declarat părintele Ionel Popescu, parohul Bisericii ‘Nașterea Maicii Domnului’ din Parohia Timișoara – Iosefin, după cum ne informează Ziarul Lumina.

Comentarii Facebook


Știri recente