Parohia Telciu din Bistrița Năsăud își va primi arhipăstorul

Parohia Telciu din Protopopiatul Năsăud își va primi astăzi, 2 august, arhipăstorul, pe Înaltpreasfințitul Păinte Andrei, Mitropolitul Clujului. Înaltpreasfinția Sa va oficia începând cu ora 19:00 Paraclisul Maicii Domnului și va rosti o cateheză referitoare la persoana Maicii Domnului. În perioada Postului Adormirii Maicii Domnului, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei va vizita mai multe parohii din cele două județe, Cluj și Bistrița-Năsăud, unde va sluji Paraclisul Maicii Domnului și va rosti la final o cateheză în fața credincioșilor.

Mai multe informații a oferit pentru Radio Renașterea purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Clujului, pr. Bogdan Ivanov: „Având în vedere că am intrat într-o perioadă binecuvântată din punct de vedere duhovnicesc, a Postului Sfintei Marii, având și o evlavie deosebită pentru Maica Domnului și pentru această perioadă a anului liturgic, Înaltpreasfințitul Mitropolit Andrei și-a făcut în așa fel agenda acestor două săptămâni de post încât în fiecare seară să fie prezent într-una dintre comunitățile de credincioși din Arhiepiscopia Clujului, în cele două județe din Cluj și Bistrița-Năsăud, unde împreună cu preoții și credincioșii să săvârșească slujba Paraclisului și să rostească una din catehezele pe care practic, prin program, le vor face toți preoții din Arhiepiscopia noastră.

Astfel, în prima zi a postului, Părintele Mitropolit Andrei a fost primit în parohia „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din cartierul Mănăștur, Cluj-Napoca, unde, de la ora 18.00, a săvârșit Paraclisul Maicii Domnului și a rostit o cateheză.

Miercuri, Înaltpreasfinția Sa va fi prezent în parohia Oarța de Sus, satul său natal, din județul Maramureș, unde, de asemenea, va face Slujba Paraclisului și va rosti o cateheză, începând cu ora 21.00.

Joi, va sluji Paraclisul și va rosti o cateheză în parohia Viișoara din Protopopiatul Turda.

Vineri, 5 iulie, când este pomenit Sfântul Ioan Iacob Hozevitul, Părintele Arhiepiscop și Mitropolit Andrei va oficia Sfânta Liturghie, pentru prima dată, pentru credincioșii Parohiei Valea Gârbăului, recent înființată, unde va pune și piatra de temelie la noua biserică cu hramul „Sfântul Ioan Iacob Hozevitul”.

Tot vineri, va face slujba Privegherii la Mănăstirea Ilva Mare, iar a doua zi, sâmbătă, pe data de 6 august, de sărbătoarea Schimbării la Față a Domnului, va oficia Sfânta Liturghie Arhierească la aceeași Mănăstire, care își serbează hramul.

Sâmbătă seara va face slujba Paraclisului Maicii Domnului și cateheza la Parohia „Sfântul Dumitru” din Florești, iar duminică va oficia Sfânta Liturghie la Mănăstirea Piatra Craiului din Protopopiatul Huedin.

Duminică seara, Înaltpreasfințitul Andrei va fi prezent în Catedrala Mitropolitană din Cluj, unde va oficia Vecernia, Paraclisul Maicii Domnului și va rosti la final o cateheză.

Comentarii Facebook


Știri recente