Parohia „Sfântul Spiridon – Vechi” din București, la ceas de sărbătoare

Parohia „Sfântul Spiridon – Vechi” din Capitală își va sărbători duminică, 12 decembrie, ocrotitorul. În lăcașul de cult, credincioșii se vor putea închina cu acest prilej și la părticele din moaștele Sfântului Spiridon, Episcopul Trimitundei, informează TRINITAS TV.

„În București, la ora actuală, există Catedrala mitropolitană ‘Sfântul Spiridon – Nou’ care este paraclis patriarhal, iar biserică parohială este numai ‘Sfântul Spiridon – Vechi’ și are hramul Sfântului ca prim hram. În anul 2008, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a binevoit ca pentru unitatea bisericii și pentru lăudarea cultului Sfântului Ierarh Spiridon să binecuvinteze biserica noastră cu un fragment din moaștele Sfântului Ierarh Spiridon”, a spus părintele Ioan Iordache – parohul Bisericii „Sfântul Spiridon – Vechi” din Capitală.

Parohia va organiza un program special, atât liturgic cât și social. De asemenea, în această perioadă Parohia „Sfântul Spiridon – Vechi” desfășoară și o intensă activitate social-caritativă, prin Așezământul medical aflat în curtea lăcașului de cult.

Comentarii Facebook


Știri recente