Sute de credincioși sunt așteptați să participe la hramul parohiei Sfântul Nicolae Tabacu din Capitală. Lăcașul îl are ca ocrotitor spiritual și pe Sfântul Ioan Iacob de la Neamț, prăznuit mâine, 5 august, de Biserica Ortodoxă Română.
Biserica a purtat inițial hramul Sfântului Ierarh Nicolae prăznuit în fiecare an la 6 decembrie. Din vara anului 2009, cu Înalta Binecuvântare a Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, ea a dobândit un al doilea ocrotitor, pe Sfântul Ioan Iacob Hozevitul, prăznuit la 5 august. Slujba a fost oficiată de un sobor de preoți în prezența Preasfințitului Părinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop – Vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.
Prima biserică a fost clădită din lemn, în sec.al XVII-lea, fiind refăcută în anul 1710 de Dima Tabacu și de Popa Cozma. Această biserică din lemn mai exista în anul 1774 când este amintită de banul Mihai Cantacuzino.
De la numele acestor ctitori, mahalaua din capul podului Mogoșoaiei s-a numit când Popa Cozma când Dima Tabacu. Istoricul bisericii ne spune: „Dintru început biserica aceasta s-a numit (de) la mahalaua Popii Cozmii din capul Mogoșoaiei, pe la 1752 era de lemn, fiind miluită cu cărți bisericești de Măria sa Domnul Constantin, fiul lui Nicolae Mavrocordat” .
Biserica de astăzi are un plan triconc (31x15m.), cu abside poligonale la exterior, cea a altarului mult alungită. Cele două turle mici octogonale îmbrăcate în tablă, se ridică pe turnurile pătrate de pe fața de vest, cu casa scării pe stânga și alte încăperi pe dreapta, ce lărgesc dimensiunile fațadei. Între turnuri, fațada de vest se încheie cu un fronton cu cruce și trei ferestre cu chenar arcuit la partea superioară.