Parohia „Sfântul Andrei” – Parva din București și-a sărbătorit hramul

Sfântul Apostol Andrei este ocrotitorul a numeroase lăcașuri de cult din Capitală. Printre acestea se numără și Parohia „Sf. Andrei” – Parva din cartierul „Drumul Taberei”. În ziua hramului sute de credincioși au participat la Sfânta Liturghie oficiată de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, informează TRINITAS TV. Preasfinția Sa a ținut și un cuvânt de învățătură.

„Noi, ca popor creștin, suntem născuți prin Evanghelie în Iisus Hristos de Sfântul Apostol Andrei, cel Întâi ucenic al Mântuitorului Iisus Hristos. De aceea, la Liturghia de astăzi s-a rânduit ca să ascultăm un fragment din Sfânta Evanghelie după Ioan care ne vorbește întocmai despre chemarea la predicarea Evangheliei a Sfântului Apostol Andrei”, a spus Preasfinția Sa.

Piatra de temelie a lăcașului de cult a fost pusă în anul 2000, acest fiind construit după modelul Catedralei „Sfânta Sofia” din Constantinopol. În prezent se lucrează la pictura lăcașului.

Credincioșii care au venit la Biserica „Sf. Andrei” – Parva s-au putut închina și la un fragment din moaștele Ocrotitorului românilor.

În anul 2008, în apropierea lăcașului de cult a fost ridicată și o casă pastoral – culturală. Aceasta va servi drept așezământ pentru bătrâni, tot aici urmând a fi organizate ore de cateheză cu tinerii.

Comentarii Facebook


Știri recente