Parohia „Sfânta Parascheva” din Buzău va avea o nouă capelă

Parohia „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din municipiul Buzău va avea, în curând, o capelă. Înaltpreasfințitul Părinte Epifanie, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei a așezat astăzi, 13 octombrie, piatra de temelie și a sfințit locul pentru noul lăcaș de cult ce îi va avea ca ocrotitori pe „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, informează TRINITAS TV. Construirea capelei a început în anul 2009, aceasta reîntregind complexul parohial, format din cantină socială și grădiniță, construite până în prezent.

„Deși noi îi spunem capelă, adică o Biserică mai mică ea este o Biserică destul de mare. Strădania părintelui paroh a dat roade bogate văzând aceste ziduri și acoperișul care se va termina în curând, după care se vor face celelalte lucrări care vor duce și ele la împodobirea capelei cu pictură în tehnica fresco”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Epifanie, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei.

„Ne-am gândit să construim această capelă mortuară având un dublu scop. Pe de o parte, pentru a putea proteja Biserica și a menține curățenia în Biserică. Pe de altă parte, pentru a folosi dependințele capelei pentru Grădinița de copii ce va fi deschisă în toamna anului viitor și pentru cantina socială care funcționează aici de cinci ani”, a declarat părintele Gheorghe Sava Popa, parohul Bisericii „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Buzău.

După oficierea slujbei, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Epifanie a participat și la slujba Privegherii. Mâine, la Sfânta Liturghie de hram sunt așteptați să participe numeroși credincioși din localitate și din împrejurimi, elevi de la Seminarul Teologic „Episcopul Chesarie” din Buzău, dar și autorități locale.

Biserica mare, cu hramul „Sfânta Cuvioasă Parascheva” a fost zidită în perioada 1938 – 1956. Ultimele lucrări de consolidare și de restaurare a picturii au început în anul 1995 și s-au încheiat în 1998.

Comentarii Facebook


Știri recente