Parohia Sf. Ap. Toma din Pitești și-a sărbătorit hramul

Credincioșii parohiei Sfântul Apostol Toma din municipiul Pitești au sărbătorit pe 22 aprilie 2012 hramul bisericii, după cum ne informează eparhiaargesului.ro. Evenimentul a fost deosebit datorită prezenței Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, care împreună cu un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Sfânta Liturghie arhierească.

În cuvântul de învățătură Chiriarhul Eparhiei Argeșului și Muscelului a amintit celor prezenți de atitudinea pe care a avut-o Sfântul Apostol Toma, care nu a fost convins de la început că Mântuitorul Iisus Hristos a înviat din morți. Această îndoială este prezentă și astăzi la diferite persoane, care se declară împotriva evangheliilor propovăduite de slujitorii Bisericii. Pentru toți cei îndoiți în credință, Domnul Iisus Hristos transmite cuvintele adresate Sfântului Apostol Toma: Pentru că M-ai văzut ai crezut. Fericiți cei ce n-au văzut și au crezut!, adică fericiți sunt cei ce n-au văzut cu ochii trupului pe Hristos Cel Înviat, dar au crezut în El. Prin aceste cuvinte înțelegem că pe Dumnezeu Îl cunoaștem prin credință și Îl putem vedea sau simți cu ochii sufletului.

De asemenea, Înaltpresfinția Sa a mulțumit credincioșilor pentru dragostea pe care o au față de această nouă biserică, îndemnându-i să ofere sprijinul necesar pentru definitivarea lucrărilor începute.

Comentarii Facebook


Știri recente