Parohia „Șerban Vodă” din Capitală își va serba hramul

Ca în fiecare an, pe 15 noiembrie, îl vom sărbători pe Sfântul Cuvios Paisie de la Neamț. Biserica Parohiei „Șerban Vodă” din Capitală își va sărbători cu acest prilej cel de-al treilea hram. Alături de „Adormirea Maicii Domnului” și „Sfântul Ierarh Nicolae”, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a rânduit ca acest lăcaș de cult să-l aibă ca ocrotitor și pe Sfântul Paisie de la Neamț, informează TRINITAS TV.

„Începând de duminică seara, la ora 17:00, se va săvârși Slujba Vecerniei unită cu Litia, iar luni, începând cu ora 9:00, se va oficia Sfânta Liturghie”, a spus părintele paroh Pompiliu Dinu, Parohia „Șerban Vodă” din Capitală.

Născut în anul 1722, în Ucraina, Sfântul Paisie a studiat în adolescență teologia la Kiev, intrând în viața monahală la vârsta de 19 ani. În 1763, a venit în Moldova, unde a condus obștile monahale de la Dragomirna, Secu și Neamț.

Sfântul Cuvios Paisie de la Neamț a trecut la Domnul în anul 1794. A fost canonizat de Biserica Ortodoxă Rusă în anul 1988, iar Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a rânduit pomenirea sa ca sfânt în anul 1992.

Comentarii Facebook


Știri recente