Parohia Șerban Vodă din București își va sărbători hramul

Pe 15 noiembrie 2012 este sărbătorit în Biserica Ortodoxă Română Sfântul Cuvios Paisie de la Neamț. Cu acest prilej parohia bucureșteană Șerban Vodă își va sărbători cel de-al treilea hram.

Sfânta Liturghie va fi oficiată la această sărbătoare a parohiei de către Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop Vicar Patriarhal, ca delegat al Preafericitului Părinte Patriarh DANIEL, după cum informează Sectorul administrativ-bisericesc al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Parohia Serban Voda isi are inceputurile pe la jumatatea secolului al XX-lea, intr-o perioada in care sfintele locasuri de cult si oamenii rugatori erau panditi de mari incercari. Aceasta parohie, desprinsa teritorial de Parohia Buna Vestire Belu, se afla situata la marginea de sud a Bucurestiului, pe soseaua Giurgiului, si cuprinde o parte din teritoriul fostei comune Serban Voda, de la care isi trage si numele. Parohia Serban-Voda a luat fiinta in anul 1940, sub arhipastorirea vrednicului de pomenire Patriarh Nicodim Munteanu.

In anul 2001 s-a inceput constructia noii biserici, ridicate peste cea existenta, paroh fiind Prea Cucernicul Preot Niculescu Alexandru. Lucrarile au continuat in timpul Prea Cucernicului Preot Paroh Ristache Alexandru. Cu ocazia unei vizite de lucru in Romania, Patriarhul Petru al Alexandriei si al intregii Africi a pus piatra de temelie la pridvorul noii biserici. In zidurile bisericii au fost puse si bucati de caramida aduse din ruinele celor 7 biserici ale Apocalipsei. Lucrarile exterioare s-au finalizat sub grija si directa coordonare a Prea Cucernicului Protoiereu Dinu Pompiliu si prin ajutorul nemijlocit al Primariei Capitalei, urmand ca din 2009 sa inceapa lucrarile de pictura. Comunitatea credinciosilor de la Biserica Serban Voda este o comunitate vie, la Sfanta Liturghie si la Sfintele Slujbe participand impreuna credinciosi tineri si varstnici, parinti si copii.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…