Parohia Roșia-Jiu, în haină de sărbătoare

Credincioșii din Parohia gorjeană Roșia-Jiu au participat în număr mare la resfințirea Bisericii cu hramul ‘Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil’. Evenimentul a avut loc sâmbătă, 27 noiembrie, și s-a bucurat de prezența Înalt Preasfințitului Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Oltenia.

Alături de un sobor de preoți și diaconi, IPS Irineu a săvârșit slujba de resfințire a bisericii cu hramul ‘Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil’ din localitatea gorjeană Roșa-Jiu. Programul liturgic a continuat cu Sfânta Liturghie și cu slujba de pomenire a ctitorilor și a tuturor celor ce s-au ostenit la restaurarea și înfrumusețarea sfântului lăcaș.

Fiecare faptă bună, răsplătită

La sfârșitul Sfintei Liturghii, Mitropolitul Olteniei le-a explicat credincioșilor prezenți importanța teologică a bisericii, ca lăcaș de închinare și spațiu sacru de întâlnire dintre om și Dumnezeu: ‘Biserica este locul în care ne naștem prin Botez. Aici, sfințenia lui Dumnezeu pătrunde adâncul ființei noastre, ne îmbracă pe dinăuntru, ne unge și ne pecetluiește pentru întreaga viață. În comuniunea sfinților și noi devenim case ale lui Dumnezeu, deoarece Duhul Sfânt se sălășluiește în sufletele noastre. Harul Său se află în noi și ne face să existăm ca ființe iubitoare și responsabile. De aceea suntem datori să venim aici cât mai des și să-i mulțumim lui Dumnezeu pentru toate. Prezența și binecuvântarea Lui se intensifică atunci când și noi venim spre Dânsul, căutând comuniunea iubirii Lui și împlinirea legii Lui celei sfinte. Aici, în Biserică, este locul unde-L întâlnim, unde El ne așteaptă în fiecare zi a vieții noastre. Sfânta Biserică este totodată și moștenirea pe care o primim din partea strămoșilor și pe care suntem datori să o ducem mai departe, din generație în generație, pentru slava Sfintei Treimi. Iată de ce trebuie să ne îngrijim permanent de împodobirea și înfrumusețarea Sfintei Biserici. Fiecare faptă bună pe care o facem nu rămâne nerăsplătită, ci se întoarce spre noi însutit și înmiit, deoarece Tatăl nostru Cel din ceruri nu rămâne niciodată dator față de noi. Sfânta Scriptură ne spune foarte clar că Dumnezeu este prezent permanent în viața noastră până la sfârșitul veacurilor. Dacă i-am ridicat lui Dumnezeu casă pe pământ, cu siguranță că El ne va ridica lăcaș veșnic în ceruri, care nu se risipește și nu se învechește niciodată’, a conchis IPS Irineu.

Tot în cadrul Sfintei Liturghii, a primit hirotonia întru preot cucernicul diacon Laurențiu Celăreanu, pe seama Parohiei Grecești din Protoieria Băilești, județul Dolj. De asemenea, părintele Adrian Șerbulescu, parohul Bisericii ‘Sfinții Arhangheli’ din Roșia-Jiu, a fost ridicat la rangul de sachelar, pentru efortul depus la restaurarea sfântului lăcaș. Totodată, primarul localității a primit din partea IPS Irineu o gramată de mulțumire pentru implicarea activă în viața Parohiei Roșia-Jiu.

Comentarii Facebook


Știri recente