Parohia Rediu-Scobinți din Protopopiatul Hârlău și-a serbat ieri ocrotitorii

Biserica parohiei Rediu-Scobinți, Protopopiatul Hârlău, și-a serbat ieri, 9 septembrie, principalul hram. Peste 100 de credincioși au participat la programul liturgic dedicat acestei sărbători.

Biserica cu hramurile ‘Sf. Ioachim și Ana’ și ‘Sf. M. Mc. Gheorghe’ din parohia Rediu-Scobinți a îmbrăcat ieri straie de sărbătoare. Credincioșii din această localitate, dar și cei din alte sate, care au sprijinit din puținul lor ridicarea sfântului lăcaș aflat în construcție, au venit ieri să se bucure împreună și să-i cinstească pe părinții Maicii Domnului. Programul liturgic a început cu Utrenia și a continuat cu Acatistul Sfinților Părinți Ioachim și Ana. Sfânta Liturghie a fost săvârșită de un sobor de preoți, iar răspunsurile la strană le-a dat un grup de tineri de la parohia Satu Nou-Belcești. ‘La slujba hramului din acest an a venit un grup de credincioși din parohia Satu Nou-Belcești care au dorit să vadă și să susțină în continuare lucrările derulate la biserică până în prezent. Enoriașii noștri au primit cu bucurie vizita celorlalți săteni din Satu Nou, păstrând sărbătoarea de astăzi (n.r. ieri) ca pe una locală și cinstind-o așa cum se cuvine’, a declarat părintele paroh Ionuț Florariu pentru „Ziarul Lumina”.

Ajutorul ocrotitorilor parohiei Rediu-Scobinți

Lucrările de construcție a bisericii parohiei Rediu-Scobinți au început la jumătatea anului 2006, iar în prezent se lucrează la acoperiș. Hramul Sfinților Ioachim și Ana a fost ales pentru ca toți preoții din zonă și din alte părți să se poată întâlni astfel încât să fie o adevărată sărbătoare. Hramul Sfântului Gheorghe, al doilea ocrotitor al bisericii, a fost ales întrucât într-o zi de 23 aprilie a fost primită cărămida pentru ridicarea sfântului lăcaș de la Octav și Aurica Vasilică. Pe lângă acești ctitori au mai sprijinit construcția lăcașului de închinăciune pr. Vasile Florariu, alături de credincioșii săi din parohia Satu Nou-Belcești, Monica Elena Bârlădeanu, Poliana Daniela Luminița Cristescu, Lungu Ioan și alți binefăcători. Pe lângă biserică a mai fost construită o clopotniță. După terminarea acoperișului lăcașului de închinăciune vor fi demarate lucrările la casa de prăznuire care va avea și casă parohială la etaj. ‘Sf. Părinți Ioachim și Ana și Sf. M. Mc. Gheorghe ne-au ajutat prin rugăciunile lor înaintea tronului Preasfintei Treimi, mai ales că parohia noastră are doar 80 de familii. Biserica a fost ridicată într-un timp record, de patru ani’, a explicat pr. paroh Ionuț Florariu.

‘Cea mai mare activitate din parohie este ridicarea bisericii’

Parohia Rediu-Scobinți, deși este mică, se confruntă cu plecarea masivă a enoriașilor în străinătate. Cu toate acestea, la inițiativa părintelui paroh Ionuț Florariu, a fost înființat un cor care oferă răspunsurile liturgice la strană. De asemenea, copiii din parohie care au manifestat un interes față de Biserică și Școală au fost sprijiniți financiar și au fost recompensați cu excursii. Bătrânii cu posibilități materiale reduse sunt ajutați cu îmbrăcăminte și hrană, iar familiile cu mulți copii sunt în atenția parohiei. ‘Cea mai mare activitate din parohie este ridicarea bisericii, prin intermediul căreia sufletele credincioșilor noștri pot primi mântuirea sufletelor. Dacă nu am fi cu toții părtași la această lucrare, nu am putea face nimic’, a mai adăugat pr. paroh Ionuț Florariu.

Comentarii Facebook


Știri recente