Parohia Ostia a primit o părticică din moaștele Sfântului Calinic de la Cernica

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a dăruit ieri, 25 iunie, Parohiei ortodoxe române din Ostia (un cartier al Romei, capitala Italiei) o părticică din moaștele Sfântului Calinic de la Cernica. Moaștele au fost primite în Reședința patriarhală de către părintele Gheorghe Militaru, parohul comunitații ortodoxe române din Ostia, cu hramul „Intrarea Domnului în Ierusalim” și „Duminica Sfinților români”, care a mulțumit pentru darul primit.

Întâistătătorul Bisericii noastre a subliniat cu acest prilej că Parohia ortodoxă română Ostia a primit în dar o părticică din moaștele Sfântului Calinic de la Cernica la stăruința Preasfințitului Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei. Cu acest prilej, părintele Gheorghe Militaru a primit și o icoană a Sfântului Calinic de la Cernica, precum și certificatul de autenticitate a sfintelor moaște.

„Dorul de țară se simte mult mai profund când ești departe de țară și de cei dragi, iar Biserica, în calitatea sa de mamă a neamului românesc, simte profund această obligație spirituală față de românii care se găsesc departe de țară. Dăruirea acestor sfinte moaște ale Sfântului Calinic de la Cernica românilor din Italia este tocmai mărturia dragostei pe care biserica o poartă față de românii din afară. Prin aceste sfinte moaște românii se vor simți mai puțin departe de locurile sfintei noastre țări. Vom așeza aceste sfinte moaște spre închinarea tuturor românilor care doresc să înalțe rugăciuni lui Dumnezeu și să dea slavă pentru sfinții care sunt presărați pe tărâmurile României și ale Italiei, spre binecuvântarea noastră, a tuturor”, ne-a declarat părintele Gheorghe Militaru.

Sursa: ziarullumina.ro

Comentarii Facebook


Știri recente