Parohia Ortodoxă Română Sfânta Parascheva din Bruxelles în ajutorul tinerilor

Biserica Sfânta Parascheva din Bruxelles organizează, începând cu data de 21 iulie 2011, cursuri gratuite săptămânale (în fiecare zi de joi, orele 18:00) pentru tinerii români care se pregătesc să susțină examenele EPSO, în vederea ocupării unor posturi în instituțiile europene.

Cursurile sunt predate de un funcționar cu experiență profesională și competițională deosebită, din cadrul Comisiei Europene – Direcția Generală – Societate informațională și mass-media.

Pregătirea cursanților se face pe baza unor lecții organizate în format electronic, dar și cu ajutorul unei mici biblioteci care conține manuale și chestionare necesare pentru pregătirea concursurilor europene, materiale didactice donate de funcționari români din cadrul Comisiei Europene, după cum a precizat părintele Bogdan Popescu.

Biserica Parohiei Sfânta Parascheva din Bruxelles fost realizată în stil neogotic în anul 1866 după planurile arhitectului J.B. Helleputte pentru Congregația Surorilor Inimii lui Iisus. Desacralizat, locașul de cult a fost achiziționat de Fundatia Valențe Umane in luna mai 2009 și târnosit de Preasfințitul Parinte Marc Nemțeanul, Episcop Vicar al Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale, potrivit sfantaparascheva.be.

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, începând cu data de 8 septembrie 2010, Părintele Bogdan Ioan Popescu organizează activitatea pastoral-misionară, liturgica și educațională de la Biserica Sfânta Parascheva din Bruxelles.

Comentarii Facebook


Știri recente