Parohia Ortodoxă Română ‘Sfânta Cruce’ din Torino își sărbătorește hramul

Românii din Parohia ‘Sfânta Cruce’ din Torino sărbătoresc duminică, 19 septembrie, hramul. La sărbătoarea românilor din Torino va participa și Preasfințitul Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, care va sfinți și paraclisul parohiei cu hramurile ‘Sfântul Nectarie’ și ‘Sfânta Filofteia de la Argeș’.

Românii ortodocși din Parohia ‘Sfânta Cruce’ – Torino, din Italia, sunt zilele acestea în sărbătoare, deoarece biserica parohială își serbează hramul. Manifestările dedicate zilei hramului încep în această seară la ora 19:00, când sunt săvârșite Vecernia Mare cu Litia.

Mâine, 19 septembrie, are loc sfințirea Paraclisului ‘Sfântului Nectarie de Eghina și Sfânta Muceniță Filofteia de la Curtea de Argeș’, iar apoi Sfânta Liturghie, săvârșită de Preasfințitul Siluan.

‘Această sărbătoare este o mare bucurie pentru românii ortodocși din parohia noastră din două motive. O dată deoarece este hramul bisericii noastre, iar a doua oară pentru că în mijlocul nostru se află Preasfințitul Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, care ne va da arhiereasca sa binecuvântare. După Sfânta Liturghie și după ce vom săvârși slujba Parastasului, va avea loc o agapă frățească’, a declarat părintele paroh Lucian Roșu pentru „Ziarul Lumina”.

La eveniment sunt așteptați, pe de o parte, enoriașii parohiei, iar pe de alta, reprezentanți ai Bisericii Catolice, autorități locale din Torino, consulul român Alexandru Mugureș Buje, precum și autorități din România.

Fundație ocrotită de Sfânta Filofteia

Paraclisul a primit hramul Sfântului Nectarie și pe cel al Sfintei Filofteia pentru că în biserică sunt păstrate moaște ale Sfântului Nectarie, dar și pentru că parohia are și o fundație ocrotită de Sfânta Filofteia și pentru că au primit în dar un rând de veșminte al Sfintei de la Curtea de Argeș.

‘Înalt Preasfințitul Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, văzând evlavia pe care o au românii din Italia față de Sfânta Filofteia, a decis să ne trimită un rând de veșminte ale sfintei, pe care le-am pus spre închinarea credincioșilor într-o raclă în bisericuța noastră’, a mai spus părintele paroh Lucian Roșu.

Comentarii Facebook


Știri recente