Parohia „Oborul Vechi” din Capitală și-a sărbătorit hramul

Astăzi, 9 septembrie, în bisericile ortodoxe au fost pomeniți Sfinții și Drepții Părinți Ioachim și Ana, prilej cu care parohia „Oborul Vechi” din Capitală și-a sărbătorit hramul. Slujba Sfintei Liturghii a fost oficiată de Preasfințitul Varsanufie Prahoveanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a vorbit despre importanța Drepților Părinți Ioachim și Ana, singurii sfinți din Vechiul Testament pomeniți întotdeauna la finalul Sfintei Liturghii.

Sărbătoarea de astăzi a fost una specială, în cadrul ei marcându-se și împlinirea, anul acesta, a 240 de ani de la construirea acestei biserici.

Sfântul lăcaș este unul din cele mai vechi monumente bucureștene și a fost ridicat în secolul al XVIII-lea, în jurul unei cruci din piatră care delimita marginea orașului.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, la Biserica Sfinții și Drepții Părinți Ioachim și Ana din Capitală a fost oficiată și slujba Parastasului pentru ctitorii și binefăcătorii acestui lăcaș de cult.

Sursa: TRINITAS TV

Comentarii Facebook


Știri recente