Parohia din Dej ocrotită de Sfinții Arhangheli, în haine de sărbătoare

Locașul de cult cu hramul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil din Dej și-a cinstit joi, 8 noiembrie 2012, în mod deosebit ocrotitorii spirituali. Sfânta Liturghie a fost oficiată de la ora 10:00 de Preasfințitul Vasile Someșanul,Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Clujului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, din care au făcut parte: Protopopul de Dej, pr. Teofil Herineanu și alți preoți din oraș.

Detalii a oferit corespondentul Radio Renașterea în Protopopiatul Dej, pr. Dan Toșa: „Biserica Parohiei Dej I a fost construită între anii 1900-1902, având hramul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil. A fost sfințită în anul 1927 de către episcopul Nicolae Ivan. A fost înfrumusețată cu pictură de către Victor Chisu și Nicolae Andronaș din Bacău, Ștefan Teodor din Șomcuta Mare și Dosa Cristian din Dej, între anii 1994-1995. Biserica parohiei Dej I a fost resfințită la 24 septembrie 1995 de către vrednicul de pomenire Înaltpreasfințitul Arhiepiscop și Mitropolit Bartolomeu. Iar la 3 noiembrie 2002 s-a prăznuit centenarul ei, în prezența Înaltpreasfințitului Arhiepiscop și Mitropolit Bartolomeu. Slujitorii acestei frumoase biserici sunt pr. Teofil Herineanu, Protopop de Dej, și părintele paroh Chirilă Gavril, care este și secretarul Protopopiatului Dej”.

Tot joi, de la ora 15:00 PS Episcop Vasile Someșanul a oficiat o slujbă de Te-Deum la Capela Institutului de Transplant Renal din Cluj-Napoca, locaș de cult ocrotit de sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, după cum ne informează Radio Renașterea.

Comentarii Facebook


Știri recente