Parohia Câmpuri din județul Vrancea are o nouă Biserică

Noua Biserică a Parohiei Câmpuri II, din Protopopiatul Panciu, județul Vrancea, cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”, a fost astăzi, 3 octombrie, târnosită. Slujba de sfințire a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Epifanie, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, informează TRINITAS TV. Înaltpreasfinția Sa a oficiat și Sfânta Liturghie în paraclisul de vară al lăcașului de cult.

„Biserica aceasta măreață este fiica Bisericii celei din deal, Biserică monument istoric pentru care părintele paroh trebuie să poarte grijă deosebită să o întrețină și să o îngrijească”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Epifanie, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei.

Vechea biserică din lemn a parohiei, monument istoric, se dovedea a fi neîncăpătoare pentru credincioșii care vin în număr mare la sfintele slujbe. Construirea noului lăcaș de cult a început în anul 2004, lucrările fiind reluate în anul 2007, cu sprijinul direct al enoriașilor. Parohia Câmpuri II cuprinde un număr de aproximativ 200 de familii.

Lucrările de pictură la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” vor fi demarate în primăvara viitoare, iar în viitorul apropiat se dorește ca lângă lăcașul de cult să fie ridicate o clopotniță și o casă de praznic.

Comentarii Facebook


Știri recente