Parohia buzoiană Vadu Pașii, în zi de sărbătoare

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Epifanie a săvârșit Sfânta Liturghie în această zi de sărbătoare în Biserica „Nașterea Maicii Domnului” din Parohia buzoiană Vadu Pașii, informează TRINITAS TV.

Cu această ocazie, Înaltpreasfințitul Părinte Epifanie a spus: ‘Dreptul Simeon a fost stăpânit de o aleasă și mare bucurie când a primit în brațe pe Mântuitorul Iisus Hristos. Trebuie să fim stăpâniți de aceeași bucurie când venim în sfânta biserică să ne întâlnim cu Hristos Mântuitorul nostru prin Sfintele Taine. Aceeași bucurie trebuie să o avem când slujitorii bisericești vin la noi și ne binecuvântează casele cu icoana de Crăciun sau cu botezul la Bobotează și cu alte ocazii la serviciile religioase pentru că preotul ne aduce învățătura lui Hristos și binecuvântare’.

Tot astăzi, Chiriarhul locului a binecuvântat capela și casa de praznic din imediata vecinătate a bisericii, așezământ social ridicat prin grija preoților slujitori.

Biserica Parohiei Vadu Pașii a fost ridicată în anul 1891 de către primul preot slujitor aici, Ioan Guriță, sprijinit de enoriașii săi.

Comentarii Facebook


Știri recente