Parohia Brâncuși din București în zi de sărbătoare

În Duminica a XIX-a după Rusalii, mâine 3 octombrie, va fi sfințit demisolul Bisericii Parohiei Brâncuși din Str. Valea Ialomiței nr. 52, Sector 6 (Cartierul de case A.N.L.-„Constantin Brâncuși”). Slujba va fi oficiată de către Preasfințitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, delegat al Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe Române, înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi, începând cu ora 09:00. După slujba de tîrnosire va fi oficiată Sfânta Liturghie pe o esplanadă special amenajată în fața Bisericii. În ajunul sărbătorii, astăzi 02 octombrie, va fi oficiată Slujba Vecerniei cu Litie.

„Așteptăm pe toți cei care au evlavie la Sfântul Ioan Rusul și împreună să facem rugăciuni pentru a fi sub Acoperământul Maicii Domnului”, a spus părintele paroh Costel Burlacu.

„Îndrăznim să spunem că este una dintre cele mai tinere parohii din București pentru că în cartierul Constantin Brâncuși sunt construite locuințe pentru tineri până în 35 de ani și astfel Biserica a găsit de cuviință să răspundă nevoilor tinerilor din acest cartier și s-a dat binecuvântare pentru ridicarea unui sfânt locaș de cult. Este mare această bucurie pentru că am început în primăvara acestui an lucrările și acum avem demisolul deja finisat cu toate cele necesare pentru a începe slujirea și nădăjduim, cu ajutorul Bunului Dumnezeu, ca în continuare să avem posibilități pentru a termina această lucrare binecuvântată de Dumnezeu”, a mai precizat părintele paroh Costel Burlacu, după cum ne informează TRINITAS TV.

Parohia Brâncuși, cu hramul „Acoperământul Maicii Domnului” și „Sfântul Ioan Rusul”, a fost înființată cu binecuvântarea și purtarea de grijă a Prefericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, în baza Temeiului nr. 263/2008, începând cu data de 1 februarie 2008. În data de 3 februarie 2008 a fost pusă piatra de temelie a acestui sfânt lăcaș.

Comentarii Facebook


Știri recente