Părintele Vasile Ignătescu, comemorat la seminarul de la Mănăstirea Neamț

Luni, 10 decembrie 2012, la Seminarul Teologic „Veniamin Costachi” de la Mănăstirea Neamț a avut loc, în ziua când ar fi împlinit vârsta de 85 de ani, pomenirea părintelui-ctitor Vasile Ignătescu, trecut nu demult la cele veșnice. La slujba Trisaghionului au luat parte părinții profesori ai seminarului nemțean, cadre didactice și elevi seminariști. Slujba a fost oficiată în Paraclisul „Sf. Vasile cel Mare”, aflat la demisolul Bisericii „Sf. Ioan Iacob” ctitorit de părintele Ignătescu și de prezbitera Georgeta.

La final, după cum aflam din Ziarul Lumina, pr. Filip Marian, coordonatorul ATOR – filiala Tg. Neamt, a menționat că „întâlnirea cu părintele Vasile Ignătescu a fost un moment deosebit, pentru că a dat dovadă de o căldură sufletească aparte, încercând să răspundă tuturor celor în nevoințe și să nu uite pe nimeni. A fost un preot misionar deosebit, atât în țară, cât și în diaspora, în America, împărtășind credința Bisericii Ortodoxe tuturor celor ce au luat contact cu el. Dumnezeu să îl ierte!”

După oficierea slujbei, părinții profesori au mers la mormântul părintelui Ignătescu pentru un moment de reculegere.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…