Parintele Teofil Paraian a conferentiat in aceasta dupa amiaza, la Iasi

Parintele arhimandrit Teofil Paraian a austinut in aceasta dupa amiaza, la Iasi, o conferinta pe tema ‘Chipul Mantuitorului Iisus Hristos dupa Sfanta Evanghelie’. Conferinta, organizata in Aula ‘Mihai Eminescu’ a Universitatii ‘Al. I. Cuza’, de catre Asociatia Studentilor Crestini Ortodocsi, filiala Iasi, este prima din seria de conferinte intitulata ‘Intelesul duhovnicesc al Nasterii Domnului’. In acest cadru, parintele arhimandrit Teofil Paraian, de la Manastirea Brancoveanu – Sambata de Sus, a explicat ce trebuie sa faca cei care vor sa-L pastreze in suflete pe Mantuitorul nostru Iisus Hristos: ‘Sa iubim nu numai pe omul de langa noi, pe aproapele nostru, oricare ar fi, ci si pe dusmanii nostri. E un lucru care noua ni se pare nefiresc, ni se pare cumva prea departe de noi, adica cum sa iubesti pe acela care iti face rau. Domnul Hristos zice: ‘Da, sa-l iubesti’! De ce? Ca sa te asemeni cu Tatal cel ceresc, care rasare soarele si peste cei buni si peste cei rai, trimite ploaia peste cei drepti si peste cei nedrepti. De ce trebuie sa-l iubesc pe vrajmasul meu? Pentru ca asa vrea Dumnezeu si aceasta este motivarea unei vieti dupa voia lui Dumnezeu, pentru ca Domnul Hristos a spus: ‘M-am pogorat din cer nu ca sa fac voia Mea, ci voia Tatalui cel din cer care M-a trimis pe Mine’. Care voia Tatalui? Sa se inmulteasca iubirea’.

Parintele arhimandrit Teofil Paraian a subliniat si cat este de important pentru credinciosi sa se ghideze in vieta dupa cuvantul lui Dumnezeu: ‘Domnul Hristos, in Evanghelia dupa Matei, a zis: ‘Din pricina inmultirii faradelegilor, iubirea multora se va raci’. Se va raci pentru ca s-au inmultit faradelegile in viata noastra si ne-am format dupa rautatile pe care le-am adunat in suflet. As vrea sa tineti minte ca, ce faci te si face. Orice lucru pe care il faci in lumea aceasta, bun sau rau, se adauga la ceea ce esti tu. Fiecare dintre noi purtam in noi viata noastra intreaga pana in clipa in care ne gasim. Nu stiu daca ati fost atenti cat de apropiati sunt copiii intre ei, ceva mai departati sunt tinerii si mai departati sunt cei de dupa tinerete, iar la batranete distanta e cea mai mare. De ce? Pentru ca fiecare dintre noi ne-am realizat pe noi pozitiv si negativ, si la batranete oamenii sunt cei mai distantati, pentru ca au adunat in ei destule rautati, incat nu le mai pot scoate din suflet’.

Tot la Iasi, parintele arhimandrit Teofil Paraian va participa maine, de la ora 13.00, la Biblioteca Judeteana ‘Gh. Asachi’, la lansarea proiectului ‘Lumina cartii si a credintei’. Proiectul este organizat de catre Asociatia Nevazatorilor, filiala Iasi – Vaslui, Biblioteca Judeteana ‘Gh. Asachi’ si de Asociatia Studentilor Crestini Ortodocsi din Romania, filiala Iasi.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…