Părintele profesor Vasile Ignătescu a plecat la Domnul

Părintele profesor Vasile Ignătescu, fost director al Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Veniamin Costachi” de la Mănăstirea Neamț, s-a mutat ieri-dimineață, 26 noiembrie 2012, la cele veșnice, informează Ziarul Lumina.

După cum a declarat pr. prof. Ioan Mihoc, directorul Seminarului Teologic de la Mănăstirea Neamț, ieri-dimineață s-a oficiat Sfânta Liturghie la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Târgu Neamț, unde este depus trupul părintelui Vasile Ignătescu. În această dimineață se va sluji, de asemenea, Sfânta Liturghie, iar de la ora 15:00, sicriul cu trupul părintelui va fi dus la Biserica „Sfântul Ioan Iacob” a Seminarului Teologic de la Mănăstirea Neamț. Diseară se va oficia slujba Privegherii, iar mâine dimineață, Sfânta Liturghie.

„Slujba înmormântării va fi oficiată miercuri, 28 noiembrie, de la ora 10:00, de către un sobor de preoți. Părintele Vasilică va fi înmormântat în cimitirul Mănăstirii Neamț, alături de soția sfinției sale. Părintele a fost mereu aproape de cei care erau în necazuri și a avut puterea de a-i mângâia pe cei întristați”, a mărturisit pr. prof. Ioan Mihoc.

Părintele profesor Vasile Ignătescu s-a născut în anul 1927, a fost preot misionar în Canada și Statele Unite ale Americii, iar apoi profesor la Seminarul nemțean și slujitor la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Târgu Neamț, informează Radio TRINITAS.

Comentarii Facebook


Știri recente