Părintele profesor Ion Bria a fost omagiat astăzi la Facultatea de Telogie Ortodoxă din București

Părintele profesor Ion Bria a fost omagiat astăzi, 8 aprilie 2009, la Facultatea de Telogie Ortodoxă „Patriarhul Justinian” din București. În sala „Sfântul Grigorie Palama” a acestei instituții de învățământ superior a avut loc, astăzi, o masă rotundă, în cadrul căreia au fost evocate opera și activitatea misionar-pastorală a marelui profesor.

Părintele profesor Ion Bria a predat la institutele teologice din București și Sibiu, cea mai cunoscută lucrare a sa fiind ,,Tratatul de Teologie Dogmatică și Ecumenică”. În 2009 se împlinesc 80 de ani de la nașterea sa și 7 ani de la trecerea sa la cele veșnice.

La evenimentul de astăzi au fost prezenți numeroși studenți, care au avut ocazia să afle mai multe amănunte despre activitatea marelui teolog și profesor.

Părintele profesor Ion Bria va fi omagiat luna viitoare și la Sibiu. În perioada 14-17 mai, Facultatea de Teologie Ortodoxă ‘Andrei Șaguna’ din acest oraș va organiza simpozionul cu tema ‘Pr. Prof. Univ. Dr. Ion Bria – O viață și o operă dedicate misiunii și unității Bisericii’. Evenimentul va reuni istorici și profesori de teologie din România, Grecia, Norvegia, Marea Britanie și Elveția.

Sursa: TRINITAS TV

Comentarii Facebook


Știri recente