Părintele profesor Ioan Ică, omagiat la Sibiu

În Aula „Mitropolit Mețianu” a Facultății de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu a avut loc luni, 19 noiembrie 2012, o amplă manifestare academică prin care s-a omagiat personalitatea părintelui profesor Ioan Ică, ajuns la venerabila vârstă de 80 de ani. La întâlnirea cu părintele Ioan Ică au participat Înalt Preasfințitul Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, Preasfințitul Andrei Făgărășanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, cadre didactice de la facultatea sibiană, de la Universitatea „Lucian Blaga” din același oraș, de la Facultatea de Teologie și de la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, de la Facultatea de Teologie din Alba Iulia, reprezentanții Bisericii Evanghelice din România, amintind aici pe fostul episcop al acesteia, Christoph Klein, intelectuali, studenți, preoți și foști studenți ai cunoscutului profesor de Teologie Dogmatică.

Momentul festiv a fost deschis, după cum ne informează Ziarul Lumina, de cuvântul IPS Mitropolit Laurențiu, prin care ierarhul de la Sibiu i-a mulțumit părintelui Ică pentru anii dedicați catedrei de la Sibiu, înaltei cercetări în domeniul Teologiei Dogmatice și pentru relațiile și colaborările sale ecumenice. Înalt Preasfinția Sa a transmis si mesajul de binecuvântare al Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

„Vă prețuim nespus de mult pentru întreaga activitate depusă aici și considerăm că faceți parte din panteonul Facultății de Teologie din Sibiu, care a împlinit 225 de ani și aduce prestigiu Universității de aici, Bisericii noastre și Teologiei Ortodoxe. Vă prețuim pentru relațiile ecumenice și pentru apropierea cu Facultatea de Teologie Protestantă din Sibiu, prezentă aici prin reprezentanții acesteia și pentru eforturile uriașe depuse în toți acești ani de lucrare academică”, a subliniat IPS Mitropolit Laurențiu.

Ediție omagială a Revistei Teologice

Viața și remarcabila activitate didactică și academică a părintelui profesor Ioan Ică au fost prezentate de pr. prof. univ. dr. Nicolae Chifăr, redactorul șef al Revistei Teologice, vechea publicație academică a Facultății de Teologie din Sibiu. A fost evidențiată activitatea părintelui Ică de publicare și de editare a revistei, într-o perioadă dificilă din timpul regimului comunist și a fost prezentat ultimul număr al publicației, dedicat aniversării a 80 de ani de viață ai părintelui profesor Ioan Ică.

Părintele Ioan Ică a fost redactor responsabil al Revistei Mitropolia Ardealului și apoi Revista Teologică, Organ de știință și viață bisericească între anii 1978 și 1992.

Momentul culminant al manifestării a fost cursul festiv susținut de părintele Ică.

Comentarii Facebook


Știri recente