Părintele Profesor Dumitru Popescu, mentor a zeci de generații de teologi

Profesorii și studenții Facultății de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București deplâng trecerea la cele veșnice a Părintelui Academician Dumitru Popescu, eminent dascăl de teologie, care a reprezentat timp de patru decenii învățământul teologic universitar românesc. Membru de onoare al Academiei Române și Doctor Honoris Causa al mai multor Universități, părintele a modelat sufletele a zeci de generații de slujitori ai sfintelor altare și ai învățământului teologic din țara noastră.

Mai multe informații a oferit pentru TRINITAS TV, părintele profesor doctor Nicolae Necula de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București: „Este unul dintre cei mai buni profesori pe care i-a avut Facultatea de Teologie Ortodoxă din București și am avut fericirea un colaborator și un om apropiat al părintelui timp de foarte mulți ani și anume din anul 1975 de când am venit în Institut și până la pensionarea sa survenită în anul 2004 am fost împreună. L-aș numi Teologul sintezelor, fiindcă era un cap foarte sistematic, un om cu o minte organizată cum rar am întâlnit”.

Alte informații prețioase aflăm de la părintele lector doctor Gheorghe Holbea de la aceeași Instituție de învățământ: „L-am cunoscut pe părintele profesor Dumitru Popescu în anul 1988, deoarece am fost doctorand timp de trei ani la Teologie Dogmatică în Cadrul catedrei de Teologie Sistematică. Este un profesor care încearcă pe de o parte să integreze știința și cultura teologiei provocând acest dialog. De asemenea, părintele încearcă să dea ecumenicității o dimensiune ortodoxă.”

Părintele a trecut la Domnul în dimineața zilei de 10 martie. Dumnezeu să-l odihnească!

Comentarii Facebook


Știri recente