Părintele profesor Dumitru Popescu a primit titlul de „Doctor Honoris Causa” al Universității „Aurel Vlaicu” din Arad

Miercuri, 10 iunie 2009, în Aula Magna a Facultății de Teologie Ortodoxă din Arad a avut loc festivitatea de decernare a celui mai înalt titlu academic, „Doctor Honoris Causa”, părintelui profesor dr. Dumitru Popescu de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București și membru de onoare al Academiei Române, transmite facultatea amintită.

La ceremonie a fost prezent și Episcopul locului, PS Timotei, care a subliniat contribuția părintelui profesor la afirmarea culturii creștine în societatea contemporană.

Rectorul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad a apreciat meritele părintelui profesor Dumitru Popescu, structurându-le pe trei paliere: savantul, profesorul de vocație și liderul generației sale, în contextul culturii și societății contemporane.

În cadrul disertației susținute, părintele profesor a făcut o mărturisire impresionantă: „Pentru mine, Dumnezeu nu a fost un simplu obiect de speculație, ci a fost o realitate vie întrupată, un temei real de profundă meditație interioară”.

Cu prilejul acestui eveniment, a fost prezentat volumul publicat de facultate, ca prinos de cinstire pentru profesorul elogiat.

Sursa: ziarullumina.ro

Comentarii Facebook


Știri recente