Parintele Petru Tufaru, protopop de Barlad, a trecut la cele vesnice

Parintele Petru Tufaru, protopop de Barlad, a trecut la cele vesnice in dupa amiaza zilei de duminica, 21 ianuarie. Trupul parintelui Tufaru a fost depus la Biserica ‘Sf. Dumitru’ de langa Primaria Barlad, lacas de cult unde a slujit aproape 30 de ani. Slujba de inmormantare va avea loc joi, 25 ianuarie, si va fi oficiata de catre PS Corneliu Barladeanul, arhiereu vicar al Episcopiei Husilor, care ne-a spus ca ‘pe parintele protopop Petru Tufaru l-am cunoscut in anul 1996, cand am venit la Episcopia Husilor, si in seara zilei cand am fost calugarit in monahism parintele protopop a fost de fata prezent, rostind un cuvant la masa si spunand ca PS Ioachim va avea un toiag al batranetilor sale in persoana smereniei mele. Am avut parte de multe contacte datorita slujirii pe care am avut-o impreuna in Biserica Mantuitorului. Parintele protopop era un om foarte calm, era un om care pastra in el trecutul unui timp marcat de foarte multe incercari, dar in acelasi timp parintele protopop a fost un om care, cu multa intelepciune si cu blandete, a fost un bun slujitor si devotat Mantuitorului’.

Parintele Petru Tufaru s-a nascut la 1 decembrie 1939, in comuna Fataciuni, judetul Bacau. In perioada 1956 – 1960 a urmat Seminarul Teologic Liceal Ortodox de la Manastirea Neamt, iar in anul 1964 a absolvit Facultatea de Teologie Ortodoxa din Bucuresti. In perioada 1967 – 1977 a fost preot la parohia Lunca Banului din Husi, iar pe 1 august 1977 a fost numit preot la parohia ‘Sf. Dumitru’ din Barlad. Dupa doar doua luni de la preluarea acestei parohii a fost ales protopop, functie pe care a detinut-o pana la sfarsitul vietii pamantesti. Parintele Petru Tufaru a fost membru in Adunarea eparhiala, fiind presedintele Comisiei Administrative si membru in Consiliul eparhial. La sfarsitul anului trecut, la initiativa primarului Constantin Constantinescu, Consiliul Local i-a acordat titlul de cetatean de onoare. Parintele Petru Tufaru va fi inmormantat la Cimitirul ‘Eternitatea’.

Vesnica lui pomenire!

Comentarii Facebook


Știri recente

Când începe Postul Paștelui 2022

În 2022, Postul Mare va începe luni, 7 martie. Numit în vechime Quadragesima, adică Patruzecime, acest post este o pregătire duhovnicească pentru Praznicul Învierii Domnului nostru Iisus Hristos, ce va avea loc în data de…