Parintele Petrica Tufaru, protopop de Barlad, a fost inmormantat

PS Corneliu Barladeanul, arhiereu vicar al Episcopiei Husilor, inconjurat de un sobor de 60 de preoti, a oficiat astazi, la Barlad, slujba inmormatarii parintelui Petru Tufaru, protopop de Barlad. Parintele Petru Tufaru a trecut la cele vesnice in dupa amiaza zilei de duminica, 21 ianuarie. Trupul parintelui Tufaru a fost depus la biserica cu hramul ‘Sf. Dumitru’ de langa Primaria Barlad, lacas unde a slujit aproape 30 de ani. In cadrul slujbei inmormantarii, la care au participat peste 1000 de credinciosi, pr. Ciprian Apetrei, directorul Radio Trinitas, a dat citire mesajului transmis cu aceasta ocazie de catre IPS Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, iar apoi pr. Marian Constantin a vorbit despre parintele Tufaru ca fiind exemplu pentru preotii din protopopiatul pe care l-a condus si ca exemplu de familist: ‘Dumnezeu l-a inzestrat cu multe daruri fizice si sufletesti, parintii l-au sfatuit si educat, profesorii de mai tarziu l-au instruit, iar el din toate cu sarg a luat si la vremea cuvenita la altii cu drag din belsug a dat, incat s-a impus de la inceput ca unul dintre cei mai buni preoti ai Eparhiei Romanului si Husilor, si unul dintre cei mai distinsi si apreciati protoierei ai eparhiei noastre. In cadrul eparhiei noastre a fost membru in Adunarea eparhiala si presedinte al Comisiei administrative, membru in Consiliul eparhial si in alte organisme si comisii ale eparhiei noastre’.

Dupa aceea, Adrian Solomon, viceprimar al Barladului, a dat citire ordinului prin care pr. Petru Tufaru primeste titlul de cetatean de onoare al municipiului Barlad: ‘Oferim titlul de cetatean de onoare al municipiului Barlad domnului Petrica Tufaru, iconom stravrofor, preot protopop, pentru contributie deosebita la viata economica si culturala a municipiului Barlad’.

In continuare, PS Corneliu Barladeanul, arhiereu vicar al Episcopiei Husilor, a rostit un cuvant de omagiere a celui ce a fost protopopul de Barlad, pr. Petru Tufaru, din care mentionam faptul ca ‘cel care astazi se pregateste sa paraseasca Biserica, pe care a slujit-o timp de 30 de ani, a fost un om care a trecut prin grele incercari. Viata lui a fost o viata plina de mari suferinte, si asa cum l-am cunoscut eu acum 10 ani in urma, a ramas un om calm si, in acelasi timp, nu si-a pierdut niciodata umorul in ciuda durerii’.

Comentarii Facebook


Știri recente