Părintele Lect. Dr. Constantin Mihoc va fi înmormântat sâmbătă, 15 august 2009

Părintele Lect. Dr. Constantin Mihoc va fi înmormântat sâmbătă, 15 august 2009, de Praznicul Adormirii Maicii Domnului.

În cursul zilei de miercuri, 12 august 2009, va avea loc o slujbă de pomenire în capela Bisericii „Sf. Arhangheli Mihai și Gavriil” din Berlin, unde a fost paroh. Slujba de pomenire va fi oficiată de Înaltpreasfințitul Serafim, Mitropolitul Germaniei, Europei Centrale și de Nord. După terminarea ceremoniei, trupul său va fi transportat cu o aeronavă în România, urmând să ajungă la Aeroportul Băneasa în jurul orei 21.30. La sosirea în țară se va cânta un Trisaghion.

Cortegiul funerar se va opri în drumul său către Biserica „Sfânta Vineri” și la Facultatea de Teologie din București ‘Patriarhul Justinian’, unde, în Biserica ‘Sfânta Ecaterina’, paraclisul Facultății, se va oficia o slujbă de pomenire.

În jurul orelor 22.30-23.00, trupul părintelui Constantin Mihoc va fi dus la Biserica „Sfânta Vineri” din cartierul Drumul Taberei din București, la cererea preotului paroh Nicolae Burlan și a comunității de credincioși ai acestei Biserici, în care părintele Mihoc obișnuia să slujească în timpul vizitelor sale în București. Aici va avea loc o slujbă de pomenire. Alături de credincioșii acestei parohii, vor participa și colegii profesori și studenții Facultății de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București și o parte dintre membrii familiei.

În cursul nopții de miercuri spre joi, trupul Părintelui Constantin Mihoc va fi transportat în Suceava. În dimineața zilei de joi, 13 august 2009, trupul său va fi dus la Mănăstirea „Sf. Ioan cel Nou de la Suceava” din Mun. Suceava, unde Înaltpreasfințitul Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, împreună cu un sobor de preoți, va săvârși o slujbă de pomenire.

După aceea, trupul său va fi transportat în casa părintelui Constantin Mihoc, din satul Sfântu Ilie (jud. Suceava), unde se va oficia din nou slujba Parastasului. Apoi, trupul său va fi depus în Biserica „Bunavestire” din satul Sfântu Ilie, unde va rămâne până la înmormântare. În fiecare seară se va face slujba de Priveghere și se va citi Psaltirea.

Pe data de 15 august 2009, de praznicul Adormirii Maicii Domnului, dimineața, se va oficia Sfânta Liturghie, apoi o slujbă de pomenire, la care vor participa membrii familiei și cunoscuții. Între orele 12-16, se vor prezenta condoleanțele către familie și cei prezenți (preoți, profesori, membri ai familiei) vor rosti cuvinte de omagiere a părintelui Constantin Mihoc.

La ora 16.00, va avea loc Slujba Înmormântării Preoților, săvârșită de către un sobor de arhierei și preoți. Părintele Lect. Dr. Constantin Mihoc fi înmormântat în curtea Bisericii „Bunavestire” din satul Sfântu Ilie (jud. Suceava).

Părintele Constantin Mihoc a trecut la Domnul în seara zilei de 4 august 2009. În cursul unor lucrări de demolare a unei clădiri pe locul căreia urma să ridice biserica nouă, surparea unui zid l-a surprins, împreună cu un enoriaș al lui, pe nume Nicolae, îngropându-i sub dărâmături.

Comentarii Facebook


Știri recente