Părintele Gheorghe Petre-Govora a împlinit 100 de ani

Locuitorii orașului – stațiune Băile Govora l-au aniversat astăzi, 27 aprilie, pe cel care le-a fost păstor și duhovnic pentru mai bine de 60 de ani, preotul și arheologul Gheorghe Petre-Govora. Pe 23 aprilie, în ziua pomenirii Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, acesta a împlinit venerabila vârstă de 100 ani.

La aniversarea de astăzi a participat și Întâistătătorul Eparhiei Râmnicului, Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim care a ținut un cuvânt prin care a elogiat viața și activitatea părintelui Gheorghe Petre: „Avem un sărbătorit un chemat și mulțumim lui Dumnezeu că ne-a dat bucuria să-l avem printre noi pe părintele Gheorghe. Asta nu înseamnă că părintele Gheorghe a terminat istoria. Ci dimpotrivă, Bunul Dumnezeu știe ce are de făcut cu fiecare dintre noi”.

Părintele Gheorghe Petre-Govora este, de asemenea, unul dintre cei 60 de români care au primit de la statul israelian titlul de „Drept intre popoare”. Numele părintelui se află scris la Yad Vashem, la Memorialul Victimelor Holocaustului din Ierusalim, pentru ajutorul acordat evreilor din Transnistria, în timpul războiului.

Părintele Gheorghe Petre Govora, cu prilejul aniversării sale, a oferit alte detalii pentru TRINITAS TV: „Nu știu dacă am fost cineva sau nu, știu însă că nici de lupi, nici de oamenii răi să nu te sperii, deoarece îi vei doborî. Omul rău se doboară singur, iar lupii se uită la tine și pleacă”.

După manifestarea de astăzi invitații și autoritățile locale au vizitat „Muzeul de arheologie, carte veche și artă bisericească Gheorghe Petre-Govora”, înființat de părintele Gheorghe Petre-Govora.

Comentarii Facebook


Știri recente