Părintele Dumitru Stăniloae a fost pomenit la Cernica

Numeroși studenți și credincioși care l-au cunoscut pe Părintele Profesor Dumitru Stăniloae sau i-au citit operele au participat, astăzi, 8 octombrie 2011, la pelerinajul organizat la mormântul său de Asociația Studenților Creștini Ortodocși, filiala București.

Evenimentul se desfășoară anual în preajma datei comemorării marelui teolog român, de la a cărui trecere la Domnul s-au împlinit 18 ani.

Participanții la pelerinaj au mers pe jos din București până la Mănăstirea Cernica, unde Preasfințitul Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a săvârșit o slujbă de pomenire.

Mai multe informații a oferit pentru Radio TRINITAS purtătorul de cuvânt al Asociației Studenților Creștini Ortodocși, filiala București, Eliza Moraru: „Este o acțiune foarte importantă pentru noi pentru că personalitatea Părintelui este una care ne inspiră, este un model pentru noi, un model pentru dragostea cu care și-a îmbrățișat vocația, pentru roadele pe care le-a lăsat pentru orice student care și-ar dori să lase ceva semnificativ în urma lui. Noi îl iubim foarte mult pe Părintele Dumitru Stăniloae și nu-l vom uita niciodată”.

Comentarii Facebook


Știri recente