Părintele Dumitru Popescu pomenit la trei luni de la trecerea la cele veșnice

Părintele Dumitru Popescu a fost comemorat astăzi, 10 iunie, la 3 luni de la trecerea la cele veșnice. Slujba de pomenire a fost săvârșită la Biserica „Nașterea Maicii Domnului” din cartierul bucureștean Drumul Taberei, în prezența a numeroși preoți, academicieni, profesori, apropiați și ucenici ai renumitului teolog. Pentru toți, părintele Dumitru Popescu a reprezentat un adevărat model, informează Radio TRINITAS.

‘L-am cunoscut pe părintele Dumitru Popescu la Academia Română. Era un om eminent. În primul rând era un om tolerant, iubitor de oameni și care și-a dăruit sufletul ajutându-i pe toți ceilalți din jurul său’, a spus domnul profesor universitar doctor Marin Aiftincă de la Academia Română, informează TRINITAS TV.

„Am avut bucuria și șansa de a-l avea pe părintele profesor Dumitru Popescu aproape în calitate de coordonator al tezei mele de licență, apoi al dizertației de master și al tezei de doctorat. Am învățat foarte mult de la părintele profesor și mai ales el m-a încurajat în a mă angaja într-un domeniu de cercetare care mă preocupă și în continuare și anume cel al relației dintre teologie și știință. Am admirat la părintele profesor curajul mărturisirii sale în logica și duhul evangheliei a tradiției noastre eclesiale, dar răspunzând unor probleme de mare actualitate”, a spus domnul conferențiar Adrian Lemeni, Secretar de Stat pentru Culte.

Activitatea didactică a părintelui academician Dumitru Popescu a pregătit o întreagă generație de teologi valoroși. Între aceștia, părintele profesor Tache Stere, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București consideră că întreaga sa carieră didactică poartă amprenta regretatului academician: „Performanțele de a fi preot și profesor universitar de teologie le datorez părintelui profesor Dumitru Popescu care a fost prezent în viața mea din adolescență până la maturitate. Îi datorez părintelui profesor foarte multe lucruri și întotdeauna am învățat de la dânsul câte ceva”.

O slujbă de pomenire a fost oficiată astăzi și la mormântul părintelui academician Dumitru Popescu de la Cimitirul Bellu.

Comentarii Facebook


Știri recente