Parintele Costache Buzdugan, fost consilier cultural al Arhiepiscopiei Iasilor, a trecut la Domnul

Nascut la 1 ianuarie 1947, in satul Veja, judetul Neamt, parintele Buzdugan a urmat Seminarul Teologic ‘Veniamin Costache’ de la Manastirea Neamt si a absolvit Institutul Teologic ‘Sf. Ecaterina’ din Bucuresti. A urmat cursurile de doctorat la Sectia Sistematica-Dogmatica, unde a fost remarcat de parintele Dumitru Staniloae, care a dorit ca parintele Buzdugan sa urmeze cariera universitara.

In perioada in care Prea Fericitul Parinte Patriarh Teoctist a fost Mitropolit al Moldovei si Sucevei, parintele Buzdugan a ocupat functia de consilier cultural al Mitropoliei. De asemenea, parintele s-a ocupat de restaurarea bisericii ‘Sf. Nicolae Domnesc’, aducand-o in forma in care se gaseste astazi. Totodata parintele a slujit la biserica ‘Sf. Imparati Constantin si Elena’. Parintele Alexandru Anton, slujitor la acelasi sfant locas, a subliniat pentru Radio Trinitas faptul ca parintele Buzdugan s-a daruit trup si suflet misiunii preotesti, in pofida starii sale de sanatate precare.

Slujba prohodirii parintelui va avea loc sambata, 9 octombrie, incepand de la ora 11.00, la Biserica ‘Sfintii Imparati Constantin si Elena’ din Iasi, dupa care parintele Buzdugan va fi inmormantat la cimitirul bisericii ‘Socola Mica’ – Bucium.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…