Părintele Constantin Cristian Ionuț a fost prohodit la Orșova

La numai 30 de ani neîmpliniți, vrednicul preot Constantin Cristian Ionuț, originar din Orșova, a fost chemat de Domnul la o slujire mai înaltă.

După o grea suferință, în urma unei boli necruțătoare, părintele Cristian, de la parohia Lăpușnicul Mare din Episcopia Caransebeșului, a trecut la Domnul în ziua de 9 martie.

Luni, 12 martie, în sobor de arhierei, preoți și diaconi, în prezența celor dragi din familie, din parohia de la Lăpușnicul Mare și din localitatea natală-Orșova, părintele Ionuț a fost prohodit în biserica cu hramul ,,Adormirea Maicii Domnului” a parohiei Jupalnic din Orșova, după cum ne-a mărturisit Cătălin Cernătescu.

În cuvintele rostite cu acest prilej, ierarhii prezenți (PS Lucian, Episcopul Caransebeșului și PS Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei), părintele protopop de Băile Herculane – preotul Nicolae Pereș, părintele Nicolae Jinga din Orșova, dar și preotul Mihai Scorbură din Craiova, fost coleg de seminar și de facultate al părintelui Cristian, au ținut să arate că cel prohodit și-a trăit viața cu Hristos din fragedă pruncie până în ultima clipă a vieții sale.

Preotul Constantin Cristian Ionuț – date biografice

S-a născut în 27 august 1981, în Orșova, jud. Mehedinți, din părinții Gheorghe și Areta, creștini ortodocși. De la fragedă vârstă a manifestat dragoste față de Biserică și de slujitorii ei. După absolvirea Școlii generale la Orșova, în anul 1996, s-a înscris la Seminarul Teologic din Craiova, pe care l-a absolvit cu rezultate foarte bune în anul 2001.

Între anii 2001 – 2005 a urmat Facultatea de Teologie din Craiova, de asemenea cu rezultate foarte bune. După absolvirea facultății s-a căsătorit cu tânăra absolventă de Teologie, Minodora Maria din comuna Vrata, jud. Mehedinți. La scurt timp, a fost hirotonit preot la Lăpușnicu Mare.

Ajutat de comunitatea de credincioși și de familie, Părintele Cristian Ionuț a săvârșit în parohie o frumoasă lucrare pastorală, misionară și gospodărească. Imediat după instalarea în parohie a început lucrări de reparații la biserica monument istoric a parohiei și la casa parohială.

A înfrumusețat interiorul bisericii, ridicată în anul 1790, prin restaurarea picturii, a mobilierului, prin refacerea Sfintei Mese, a acoperemintelor din biserică, a dușumelei, schimbând în totalitate aspectul interior al sfântului locaș. La exterior a retencuit biserica, a zugrăvit-o, iar acoperișul a fost schimbat și învelit cu tablă de cupru.

La casa parohială a întreprins tot lucrări ample de renovare și restaurare prin construcții noi, prin amenajarea modernă a încăperilor și prin introducerea utilităților. Toate aceste lucruri frumoase s-au realizat prin strădaniile părintelui, care a reușit să strângă în jurul bisericii credincioșii și autoritățile locale și împreună să rectitorească frumoasa biserică din Lăpușnic. Pentru toate acestea, la data de 30 mai 2009, Preasfințitul Părinte episcop Lucian l-a hirotesit iconom stavrofor, cea mai înaltă distincție ce se poate oferi unui preot de mir.

Pentru toate cele făcute pentru Dumnezeu și pentru oameni, să rugăm pe Dumnezeu să așeze cu drepții pe robul Său, preotul Cristian Ionuț.

Dumnezeu să-l ierte!

Comentarii Facebook


Știri recente