Părintele Arsenie Papacioc comemorat la Mănăstirea Techirghiol

Părintele Arsenie Papacioc a fost comemorat astăzi, 13 august 2011, la mormântul său de la Mănăstirea Sfânta Maria Techirghiol. Slujba de pomenire a fost oficiată de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, înconjurat de un sobor de preoți, în prezența obștii monahale și a numeroși credincioși.

La finalul slujbei, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române a adresat un cuvânt de învățătură în care a evocat viața și activitatea vrednicului de pomenire, părintele Arsenie Papacioc. De asemenea, printre altele, Preafericirea Sa evidențiat în cuvântul său rolul important al duhovnicului în viața credincioșilor. Patriarhul României a arătat că duhovnicul este vocea lui Hristos, fiind într-o permanentă conglăsuire cu Sfinții Părinți, iar cele trei izvoare principale după care se ghidează sunt: Sfânta Scriptură, Sfinții Părinți și propria experiență.

De asemenea, „în cuvântul evocat, Preafericirea Sa a amintit și de unele întâlniri ale sale, chiar din perioada când venea aici la Techirghiol ca student și se întâlnea cu părintele Arsenie și îi cerea cuvânt de învățătură”, după cum a relatat pentru Radio TRINITAS părintele arhim. Cleopa Nistor, duhovnicul Mănăstirii Sf. Maria Techerghiol.

Totodată Preafericirea Sa a mărturisit celor prezenți că locul unde părintele Arsenie și-a dus viața, aici la Mănăstirea Techirghiol, chilia sa, va fi transformată în muzeu pentru ca toți care vor veni la mănăstire și vor intra în muzeu să simtă ca și cand părintele ar fi înca aici.

Din relatările părintelui arhim. Cleopa Nistor, duhovnicul Mănăstirii Sfânta Maria Techerghiol, aflăm că multi preoți din țara care l-au cunoscut pe părintele Arsenie vin la mormântul său și oficiază slujbe de pomenire pentru marele duhovnic, propovaduitor al iubirii Sfintei Treimi.

Comentarii Facebook


Știri recente