Părintele Arsenie Papacioc a fost înmormântat la Mănăstirea Sfânta Maria-Techirghiol

Credincioși și preoți veniți din toată țară, împreună cu monahiile din obștea Mănăstirii ‘Sfânta Maria’-Techirghiol l-au condus astăzi, 21 iulie 2011, pe ultimul drum pe părintele arhimandrit Arsenie Papacioc, cel care le-a fost duhovnic și părinte timp de 35 de ani, potrivit „Ziarul Lumina”.

Programul a început de la ora 7:00, cu scoaterea sicriului în care s-a aflat trupul neînsuflețit al părintelui din paraclisul de la demisolul bisericii mari și depunerea lui pe scena special amenajată în vecinătatea bisericuței din lemn a mănăstirii.

Sfânta Liturghie a fost săvârșită de către un sobor de ierarhi și preoți, începând cu ora 10:00. Ierarhii slujitori au fost Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos și Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, iar la finalul Sfintei Slujbe fiecare ierarh a evocat memoria Părintelui Arsenie.

În continuare a urmat slujba înmormântării, iar Părintele Arsenie Papacioc a fost depus în mormântul pregătit în curtea Mănăstirii.

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…