Părintele Arsenie Boca omagiat la Giurgiu

În Parohia Drăgănescu din Protoieria Mihăilești, au fost desfășurate ample manifestări religios-culturale dedicate împlinirii a 23 de ani de la trecerea în veșnicie a părintelui Arsenie Boca. Manifestările dedicate părintelui Arsenie Boca au debutat Astăzi, 28 noiembrie 2012 cu săvârșirea Sfintei Liturghii Arhierești de către Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, înconjurat de părinții consilieri de la Centrul Eparhial, de preoții Protoieriei Mihăilești, în prezența a sute de credincioși.

Cu acest prilej, credincioșii au avut posibilitatea să se închine la fragmente din moaștele Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina și la părticele din moaștele Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, aduse de la Catedrala Episcopală din Giurgiu. Sfintele odoare au fost așezate spre închinare într-un loc special amenajat, în apropierea sfântului locaș.

În cuvântul de învățătură rostit numeroșilor credincioși prezenți, Preasfinția Sa a evocat personalitatea duhovnicească de prim rang a părintelui Arsenie Boca. Slujitor dedicat al Bisericii, om cu o cultură impresionantă și cu o sensibilitate pe măsură, toate acestea nu reprezintă decât fragmente ale portretului unuia dintre marii trăitori ai Ortodoxiei contemporane. De asemenea, Chiriarhul a evidențiat și frumusețea pictura bisericii Drăgănescu realizată de marele duhovnic. Deși a respectat liniile generale ale erminiei bisericești, părintele Arsenie a inserat elemente cu un vădit conținut catehetic, adaptat la cerințele și problemele oamenilor contemporani. De asemenea, scenele sunt însoțite de pasaje biblice sau de cuvinte ale părintelui, ziditoare pentru toți cei ce trec pragul acestui sfânt lăcaș. Mărturiile celor ce l-au vizitat în toată această perioadă sunt uimitoare și pline de semnificație profund duhovnicească.

După Sfânta Liturghie, Preasfințitul Părinte Episcop Ambrozie a săvârșit o slujbă de pomenire pentru părintele Arsenie Boca.

În continuare a avut loc lansarea unui set de cărți poștale precum și icoane, înfățișând pictura părintelui Arsenie Boca realizată la biserica din localitatea Drăgănescu, apărute la Editura Episcopiei Giurgiului. Fondurile care vor rezulta din vânzarea acestora vor fi destinate susținerii lucrărilor de construcție a Centrului pastoral-misionar „Arsenie Boca” și a Casei memoriale „Arsenie Boca”.

Tot astăzi a fost lansat și Almanahul Episcopiei Giurgiului, care, în paginile sale promovează activitatea pastoral-misionară și social-filantropică, patrimonială și culturală desfășurată în cuprinsul eparhiei.

La final, Preasfințitul Părinte Ambrozie a oferit în semn de prețuire părintelui Prof. Dr. Răzvan Lucian Petcu, parohul bisericii din localitatea Drăgănescu lucrarea Cărările Împărăției, una dintre cele mai cunoscute lucrări ale părintelui Arsenie Boca. Toți credincioșii prezenți la eveniment au primit, din partea ierarhului lor icoane care înfățișau pictura părintelui Arsenie Boca realizată în biserica de la Drăgănescu

Comentarii Facebook


Știri recente